De Bassist 55 is uit

60 jaar Jazz Bass, John Paul Jones, Gus Seyffert, Manuel Hugas en veel meer

Muzieknieuws 17-12-2020 13:12

De Bassist 55, januari - maart 2021 is uit! In dit magazine lees je weer alles wat je als bassist wilt lezen. Specials, interviews, tests, nieuws, workshops, albumtips en veel, veel meer.

Poll
In De Bassist 55 vind je de uitslag van de allereerste De Bassist Poll. En het allermooiste is dat we van alle winnaars een mooie reactie kregen. Eentje kwam te laat, maar die kan je hier op de website teruglezen. We verklappen er alvast twee: we kregen mooie bedankjes van Pino Palladino en Vulfpeck's Joe Dart! 

Tests

In deze editie testen we weer veel moois, zoals de Homestead Henny Vrienten Signature Bass, de BC Rich Mockingbird Bass, twee voorversterker-/DI-pedalen van Sadowsky, een aparte Squier Jazz Bass, een ultralichte GR Bass-kast - foto - en een ultralichte Sandberg, een pedaal van Zander, een Yamaha BB734A en we probeerden, samen met Xander Vrienten de bassen van Baard.



Interviews
De naam Gus Seyffert - foto beneden - zegt je misschien niet direct iets, maar hij is de livebassist van Roger Waters en hij speelde bas op diens laatste studioalbum. Daarnaast hoor je zijn partijen op het meest recente The Who-album en hij is de livebassist van The Black Keys en Norah Jones en de gitarist van Sia. Meer dan genoeg redenen om met hem te Zoomen in LA.

Sean Fasciani is de bassist van Dr. Jordan Institute en hij is geïnterviewd voor de allereerste StageCoach Sessions. Op deze website vind je veel extra's, onder het PLUS-tabblad.

Manuel Hugas is een van 's lands groten en eindelijk heeft hij een flink interview in ons magazine. Ook de naam Allen Abbassi zegt je misschien - nog - niets, maar in onze special over 60 jaar Fender Jazz vertelt hij alles over de ontwikkeling van nieuwe Fender-modellen. Daar weet hij als hoofd van de ontwerpafdeling namelijk alles van.

Nana Adjoa is aan het woord over haar favoriete basnummer en Amé Staal is ons Talent.



Special
We doken in de geschiedenis van de Fender Jazz Bass, die in 2020 60 jaar jong is geworden. Reyer Zwart schreef een eerbetoon aan John Paul Jones van Led Zeppelin en we interviewden Damon Minchella (Ocean Colour Scene, Paul Weller, The Who, Richard Ashcroft), Yolanda Charles (Paul Weller, Hans Zimmer, Robbie Williams), Hidde Roorda, Ralf Pouw (VanVelzen, Luwten), Reyer Zwart (Excelsior-huisbassist/componist), Frans Vollink (Tristan, Greg Howe), Guy Pratt (Madonna, Michael Jackson, Pink Floyd, David Gilmour) en Simone Croes (solo) over hun liefde voor de Fender Jazz Bass.



Meer
Dan zijn er natuurlijk de workshops van Sanne, Bas en Barend, de column van Tommy, de albumtips en veel nieuws. 

Wil je De Bassist - zonder verzendkosten - bestellen? En simpel via iDeal betalen? Check deze link: Muziekmagazines.nl Daar kan je ook zeer voordelig een abonnement nemen.


zoeken
zoeken