Jaco volgens Lofoco

Pastorius en het Scale Colour System

Muzieknieuws 26-11-2020 18:33

In De Bassist schreven we al eerder over de speciale lesmethode van Alex Lofoco. En als je bij de Marcus Miller-clinic in Tiel was, heb je de auteur van dit boek zien spelen. Nu is er een tweede boek, geheel in het teken van Jaco Pastorius.

Het nieuwe boek van Alex Lofoco heet Scale Colour System series Contemporary Bass Guitar – Jaco Pastorius en komt volgende week uit. Niet voor niets, want 1 december is de geboortedag van Jaco.

Met dit boek wil Lofoco de universele kwaliteit van Jaco's Modern Electric Bass video benadrukken, met een frisse en toegankelijke lesmethode.
Alex Lofoco:

'Jaren geleden heb ik de Italiaanse versie van de Modern Electric Bass-dvd vertaald en ingesproken en zo leerde ik het verhaal en de muziek. Ik realiseerde me dat deze dvd de kern van baseducatie bevat, met alle aspecten van het bespelen van het instrument, zoals linker- en rechterhandtechniek, harmonieleer, theorie, basharmonieën, improvisatie en bassolo's. Ik heb alle voorbeelden opnieuw gemaakt, met tabs en een gedetailleerde uitleg en extra oefeningen, zodat het goed samen met de video werkt, die niet bij deze publicatie is inbegrepen, maar ook als losse lesmethode. Ik integreerde mijn unieke Scale Colour System om patronen te visualiseren en de geometrie van de toets duidelijker te maken.' 
 
Het boek is beschikbaar via Alex' website www.alexlofoco.com/scalecoloursystem en de verkoopprijs bedraagt $24. Klik op SHOP om het boek te bestellen.
 

zoeken
zoeken