aanmelden
Fifths Tuning For Double Bass
Als je je contrabas anders stemt.
Muzieknieuws 15-11-2020 17:50
Speel je ook contrabas maar niet in de gebruikelijke stemming? Dan is dit boek interessant.

Joel Quarrington, voormalig bassist van het London Symphony Orchestra, heeft een nieuw lesboek uitgebracht met als onderwerp de kwintenstemming voor de contrabas. Doorgaans worden bassen en contrabassen gestemd in kwarten (E-A-D-G). "Bass In Fifths - Intervals, Chords, Arpeggios, Scales" laat vingerzettingen zien voor elke noot in elke toonsoort voor contrabassen gestemd in kwinten. Het boek kan gebruikt worden in combinatie met zijn andere boek, Canadian School of Double Bass Daily Studies.

"Ik heb geprobeerd een consistente boodschap en een praktische aanpak voor de linkerhand in drie octaven dat, in combinatie met het boek Daily Studies, de gevorderde bassist moet helpen om obstakels te overwinnen wat betreft contrabas spelen in een kwintenstemming" aldus Quarrington op Facebook. "Geniet ervan hoe resonant en compleet je instrument voelt in een muzikale setting, of het nu met een orkest is of alleen jij".

Bass In Fifths - Intervals, Chords, Arpeggios, Scales is verkrijgbaar in een digitale editie via zijn website voor $10, Canadese Dollars. En een contrabas in kwintenstemming klink zo:

Website Joel Quarrington