Bootsy Collins "The Power Of The One"

Nieuw album Bootsy Collins

Muzieknieuws 30-10-2020 16:04

Bootsy Collins zal niet meer optreden maar heeft nog wel genoeg energie om een nieuw album op te nemen.

Heeft Bootsy nog een introductie nodig? Hij verwierf bekendheid als bassist van James Brown, ging daarna verder met Parliament en Funkadelic en ging daarna nog jaren solo verder en stond hij ook op de cover van de bassist. Enige tijd geleden kondigde hij aan te stoppen met touren maar gelukkig heeft hij nog wel een album opgenomen.

Als je aan Bootsy denkt, denk je meteen aan 'the one', de eerste tel van de maat, een boodschap die hij al zijn levenlang verkondigt. Het album heet dan ook "The Power Of The One" en het album draait dan ook om dat concept van die eerste tel.

Uiteraard is hij niet alleen, Snoop Dogg, Branford Marsalis, Dr Cornel West, Ellis Hall, Brandon "Taz" Niederauer en Emmaline zijn ook van de partij. Maar ook andere bassisten zijn van de partij onder wie Christian McBride, Larry Graham en Victor Wooten. Samen spelen ze grooves waarvan Bootsy hoopt dat ze mensen samen zullen brengen.

"Het ging erom dat we bij elkaar kwamen en samen konden spelen, nu we er nog zijn. Het was een kans voor ons allemaal, om mensen op een album samen te brengen die normaal gesproken niet samen spelen. Ik ben gek genoeg om te geloven dat als het op een album kan dat het ook kan in de wereld vandaag de dag."

Het album is nu te beluisteren via cd en natuurlijk Amazon en iTunes.

zoeken
zoeken