aanmelden
Nieuw album Paul McCartney
III is derde in trilogie
Muzieknieuws 22-10-2020 10:20
Op 11 december komt er een nieuw album van Paul McCartney uit. Het heet III en die titel is bewust gekozen. Qua stijl en manier van opnemen lijkt het op twee eerdere solo-albums van de oud-Beatle: McCartney en McCartney II.

Volgens de Beatle zelf is McCartney III een uitgekleed, zelfgeproduceerd solowerk dat het begin is van een nieuwe decade is, zoals zijn debuut McCartney dat in 1970 was en McCartney II in 1980. Zeg maar de albums voor en na Wings. Hij spreekt zelfs van het derde deel in een trilogie.Paul schreef, produceerde, arrangeerde en speelde zelf alle instrumenten in. Natuurlijk was zijn oude trouwe Höfner vioolbas de eerste keus voor de baspartijen, maar we zien de oude contrabas van Bill Black ook op de vrijgegeven foto's voorbijkomen - zie hierboven. Voor vele muzikanten - die allen niet op kunnen treden - is 2020 een jaar van veel opnemen en Macca spreekt niet van Lockdown, maar van Made in Rockdown.

“Ook ik was in lockdown op mijn boerderij met mijn familie en ik ging elke dag even mijn studio in. Ik moest wat werk doen aan filmmuziek, maar ik had een stukje dat opeens het titelnummer van dit album werd. Toen die af was dacht ik: wat nu? Ik had aardig wat stukjes nummers liggen, waar ik de afgelopen jaren mee begonnen was, maar die nooit afgemaakt waren. Ik zocht door deze tracks en elke dag begon ik met het instrument waarop ik het nummer had geschreven en ik bouwde het steeds meer op, wat onwijs leuk was om te doen. Eigenlijk was ik puur voor mezelf bezig en ik dacht niet aan wat het publiek er van zou denken. Het zijn gewoon nummers die ik leuk vind en ik had niet gedacht dat het een album zou worden."

Op 11 december komt McCartney III uit op vinyl, cd en op alle streamingdiensten. En er komt een exclusieve, gelimteerde versie van 3000 stuks op rood vinyl uit, bij die andere bekende muzikant met III als logo: op Jack White's Third Man Records.

Hier hoor je een klein stukje van het album:

Paul's website