Release van de Week: Roger Waters - Us + Them

Vandaag verschenen - 2 oktober 2020

Muzieknieuws 02-10-2020 10:10

Terwijl De Bassist 54 vandaag op je deurmat kan vallen, zijn we al weer druk bezig met editie 55. Een van de interview-onderwerpen daarin is Roger Waters' live-bassist Gus Seyffert. Vandaag komt er een live-album uit, waarop hij zeer goed hoorbaar is: Us + Them van Roger Waters.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video's en een Spotify-playlist.

Onlangs brachten de Stones nog een oranje vinylschijf uit van hun beroemde Stripped-optreden in Paradiso en nu is er weer een in Amsterdam opgenomen livealbum uit. Een zeer recente deze keer. Twee jaar geleden deed Roger Waters maar liefst vier keer de Ziggo Dome aan en de gehele Us + Them Tour trok meer dan 2 miljoen bezoekers wereldwijd. Van de Amsterdamse shows werd een cd, LP, DVD en Blu-ray samengesteld die ietsje van elkaar afwijken. Zo staan Smell The Roses en het onmisbare Comfortably Numb niet op de cd en de LP.



De setlist is smullen voor zowel Pink Floyd-fans als liefhebbers van het solowerk van Waters. Naast nummers van de legendarische Floyd-albums The Dark Side Of The Moon, The Wall, Animals en Wish You Were Here, komen er songs voorbij van zin laatste soloalbum Is This The Life We Really Want?  En daarop is de eerder genoemde Gus weer prominent op zijn rode Fender Competition Mustang Bass te horen. In De Bassist 55 gaat hij uitgebreid in over zijn werk met Waters in de studio en live.

Us + Them is natuurlijk extra leuk voor alle Nederlanders - waaronder uw hoofdredacteur - die er waren, dus als Waters- en/of Floyd-fan kan je hem blindelings aanschaffen. Natuurlijk kun je het album ook op spotify luisteren:


zoeken
zoeken