aanmelden
Kies je favoriete bassist, product van het jaar en meer in De Bassist Poll 2020
Breng nu je stem uit!
Muzieknieuws 19-10-2020 16:10
De beste bestaat niet. Het beste ook al niet. Muziek is geen wedstrijd. Toch wemelt het van de competities. Wij bij De Bassist proberen sowieso altijd het beste beentje voor te zetten, en willen ons laten inspireren door wat onze lezers en websitebezoekers goed vinden! De beste manier om dat te weten te komen is een poll uit te schrijven. En we vragen jullie allemaal mee te doen, zodat we hét beste beeld krijgen van wat jullie goed, leuk, interessant, vernieuwend en inspirerend vinden. Vul het formulier in voor 23 november 2020. De uitslag van de De Bassist Poll 2020 vind je in het januarinummer, dat vlak voor Kerst uitkomt!

Ga naar www.debassist.nl/poll en kies!

Op het pollformulier kan je per categorie je favoriet invullen.  

MENSEN
Welke bassisten vond je het afgelopen seizoen de beste, het meest inspirerend, vernieuwend, of gewoon de stevigste?

Bassist van het jaar Nederland
Is dat nog steeds Rinus Gerritsen? Of kies jij voor sessie-ace Michel van Schie of jazzcat Clemens van der Feen? Het zijn slechts drie voorbeelden van de vele topbassisten dien ons land telt. Wie zijn jouw favorieten?

Meest veelbelovende bassist Nederland
Ons land telt veel talent. Van Olivia Ramdat en Marilonah Copra tot Nino Kattenberg en Nik van den Berg. Welke bassisten deden jou onlangs steil achterover slaan?

Bassist van het jaar België
Vincent Pierins is een grote, hoewel Monsieur Paul van Triggerfinger pas echt groot is. Fysiek dan. Voor wie kies jij?

Meest veelbelovende bassist België
Het wemelt van de bastalenten in België. Pablo Plaza en Gino Caponi zijn slechts twee van hen. Wie kies jij? 

Beste bassist ter wereld
Staat Pino eenzaam aan de top? Of wordt zijn positie bedreigd door bijvoorbeeld Michael League van Snarky Puppy? Als Sting, Hans Zimmer, Robbie Williams en Paul Weller voor je kiezen ben je een grote, dus misschien is het Yolanda Charles?

Meest veelbelovende bassist ter wereld
Is het Joe Dart van Vulfpeck, of Nik West? Laat het ons weten!

Legende Nederland/België
Nederland en België tellen nogal wat baslegendes. Wiens mond valt niet open bij het horen van Herman Deinum bij Sweet d'Buster, Alex Callier bij Hooverphonic, of het hele oeuvre van Henny Vrienten bij Doe Maar? Heb jij jouw eigen legende? 

Legende Wereld
Ook hier leggen we je weer een moeilijke keuze voor. Jaco? Entwistle? Carol Kaye Of toch Geddy Lee? Duck Dunn kan ook nog.

Beste bas(versterker)bouwer uit de Benelux
We hebben hier vele grote basbouwers als Roks, De Gier, Rikkers en Hevos en Vanderkley op versterkergebied. Heb jij een favoriet of een droombas van een bouwer uit de Benelux?

Beste basbouwer ter wereld
Welke kleine buitenlandse basbouwer viel jou het meest op? Serek, omarmd door Jop van De Staat? Elementbouwer Carey Nordstrand die zich aan een short scale bas waagde misschien?

SPULLEN

Welke nieuwe, bassen, effecten, versterkers en meer vond je het beste van het afgelopen seizoen oktober 2019 tot en met september 2020? Je kan op het pollformulier je keuze maken in de volgende categorieën:

Beste bas van het jaar

Beste basversterker van het jaar

Beste baseffect van het jaar


Beste accessoire van het jaar

Breng je stem uit voor De Bassist Poll 2020
Ga naar www.debassist.nl/poll en kies!