aanmelden
Steve Bailey's Carolina
Nieuw album van basvirtuoos.
Muzieknieuws 06-09-2020 20:02
Een album van een bekende bassist is altijd weer spannend en Steve Bailey pakt flink uit.

Steve Bailey, die wij vooral kennen van zijn fretloze baswerk, heeft op zijn nieuwste album flink uitgepakt. Het album telt maar liefst 17 nummers en elk nummer heeft een gastartiest.

Op Carolina, zoals het album heet, is de zessnarige basgitaar de hoofdartiest maar wordt Steve vergezeld door een kleurrijk gezelschap waaronder Becca Stevens, Ian Anderson van Jethro Tull, Lukas Nelson en nog veel meer. Speciaal moment is onder andere een nummer van en met legende Willie Nelson op "Angel Flying Too Close To The Ground"

"Op het album is de bas van Bailey de lijm die alles bij elkaar houdt, zowel het nummer, de stijl en de artiest" aldus de omschrijving van het album. "We kennen Steve als een echte solist maar op dit album is hij juist de begeleider in de nummers wat ook de bedoeling van het album was." De nummers hebben de juiste aandacht gekregen qua arrangementen van bestaande nummers maar blijven dicht bij het origineel. Bailey weet te verassen en unieke dingen in de mix gegooid.

Andere basgasten (pun intended) waren: Victor Wooten, Ron Carter, Anthony Jackson, Susan Hagen en Paul Simon's Bakithi Kumalo. Carolina is verkrijgbaar via Vixmerch of te downloaden via iTunes en Amazon MP3.

Website Vix Merch