Japan Live From The Budokan - Tokyo FM 1982

Nieuw live album Japan

Muzieknieuws 10-08-2020 09:39

Live muziek in en schaarste deze dagen dus is het alleen maar mooier als een band van weleer een nieuw live-album uitbrengt.

Japan was een band die zweefde tussen new wave en glamrock, maar voor ons was het natuurlijk Mick Karn en zijn fretloze bas die de band zo herkenbaar maakte. Mick overleed veel te vroeg in 2011 aan de gevolgen van kanker.

Dit live-album van Japan werd (heel toepasselijk) in Tokyo opgenomen in de wereldberoemde Budokan waar menig artiest al heeft opgetreden. Het was ook het jaar waarin de band later uit elkaar zou gaan om vervolgens in 1989 voor korte tijd weer bij elkaar te komen. Dit dubbele live-album maakte dan ook deel uit van hun afscheidstour.

"Het sublieme fretloze basspel van Mick Karn is goed te horen op dit album, waar zo'n beetje al hun bekendste nummers op staan". Ze begonnen in de jaren '70 als een glamrock band, maar ontwikkelde zich dankzij het gebruik van elektronische en art-rock muziek als een new wave band die ook enige tijd tot de New Romantic beweging uit het Verenigd Koninkrijk werd toebedeeld, al maakten ze er nooit echt deel van uit.

De band kreeg live ook hulp van Yellow Magic Orhcestra leden Yukihiro Takahashi, Ryuichi Sakamoto en Akiko Yano voor een aantal nummers. Het album is nu verkrijgbaar op cd.

zoeken
zoeken