aanmelden
Stuart Clayton's Bass Monsters
Voor als je iets uitdagends wil.
Muzieknieuws 01-08-2020 20:43
Heb je zin om echt moeilijke nummers op de bas in te studeren? Het nieuwe boek van Stuart Clayton gaat daar wel voor zorgen.

Stuart Clayton is geen onbekende meer, dankzij zijn boeken kunnen wij onze favoriete nummers nauwkeurig noot voor noot naspelen en hoeven we niet meer te spieken op Youtube. Zijn nieuwe boek "Bass Monsters" is overduidelijk geen materie voor beginners als je je bedenkt dat Victor Wooten, Jeff Berlin, John Myung en Anthony Jackson voorbij komen.

De nummers die in dit boek onder de loep worden genomen zijn berucht om hun moelijkheidsgraad (denk aan de beroemde maar bijna niet te doen Mr Pink van Level 42) maar niet alleen is de muziek noot voor noot uitgeschreven, ook komt er een uitgebreide analyse en speeltips bij.

"Al deze nummers hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van de positie van de bassist in muziek en alle bestaande technieken komen voorbij". En dat is zeker waar, van het plectrumspel van Carol Kaye, het slappen van Larry Graham en Louis Johnson, het shredden van Billy Sheehan en tweehands tappen van Stu Hamm, alles komt voorbij in dit 206 paginadikke boek waar je zeker wel zoet mee kan zijn. Voor de mensen die geen noten kunnen lezen, er staan ook tabs onder en zo leren je buren ook een beetje Billy Sheehan kennen. Het boek is digitaal en analoog verkrijgbaar.

Boek Bass Monsters

Digitaal Boek Bass Monsters