aanmelden
40 jaar Ace of Spades
Album wordt 40 jaar oud.
Muzieknieuws 27-07-2020 09:53
Nadat eerder een biopic werd aangekondigd over Lemmy kunnnen we nu weer in onze handen wrijven.

Motorhead heeft al eerder speciale uitgaves uitgebracht van hun albums maar nu is eindelijk de beurt aan 'Ace of Spades' die dit jaar 40 wordt. Het album wordt uitgebracht in Special 40th Anniversary uitgaves en als een Deluxe Collector's Box Set waarbij je een hoop leuke dingen bij krijgt. Bovendien krijg je er een cd bij met een niet eerder verschenen concert van de 'Ace up your sleeve' tour. De line-up bestond toen uit Fast Eddie Clarke, Philthy Animal Taylor en natuurlijk Lemmy Kilmister zelf.

Een persverklaring luidt: "Toen dit album uitkwam in 1980 veranderde het rock 'n roll voorgoed, het vatte alles samen wat goed was aan hardrock, heavy metal en punk en voerde dat op tot 11 en trapte alle mogelijke deuren in. Er was niets harder, sneller en zeker niet luider".

De 40th Anniversary uitvoering van Ace Of Spades komt in een stevig gebonden pakket met twee cd's en drie elpees met elk een live concert. De Deluxe box set bevat het album (op halve snelheid gemastered van de originele tape), twee dubbele live-albums, een 10 inch ep met instrumentale tracks, een dubbelalbum met b-kantjes en outtakes, een dvd-compilatie met beeldmateriaal, een boek met 40 pagina's, programma tour, stripboek, pokerset en nog veel meer.

Dit alles is vanaf 30 oktober beschikbaar en te bestellen van de website van Motorhead.

Website Motorhead