Phil Lynott: Songs For While I'm Away

Documentaire over Phil Lynott in de maak.

Muzieknieuws 14-06-2020 21:06

Goed nieuws voor Thin Lizzy fans die geen geld hebben voor een signature Precision maar hun held wel op het grote doek willen zien, het komt eraan!

De documentaire over de Thin Lizzy bassist en zanger werd eerder dit jaar aangekondigt en komt er eindelijk aan. 'Phil Lynott: Songs For While I'm Away' zoals de film volledig heet, vertelt het verhaal van een zwarte jongeman in de jaren '50 in de arbeiderswijken van Dublin die later uitgroeide tot één van de grootste rocksterren van Ierland. De film omschrijft Phil als 'een songrwiter, dichter, een dromer en een wilde man'. We krijgen Phil te zien door zijn nummers en zien hem niet alleen als muziekant maar ook als vader, echtgenoot, zoon, vriend, rockster, icoon en dromer.

Regisseur Emer Reynolds heeft een aantal muzikanten geïnterviewd die met hem werkten of wel door hem geïnspireerd raakte, waaronder Thin Lizzy bandleden Scott Gorham, Eric Bell en Darren Wharton, Metallica's James Hetfield, U2's Adam Clayton, Huey Lewis, Suzi Quatro en nog veel anderen.

Reynolds is zelf groot fan van Thin Lizzy en vindt het een eer om het leven van Phil Lynott naar het grote doek te brengen. De documentaire wordt dit najaar verwacht en wij zijn ontzettend benieuwd naar het eindresultaat.

zoeken
zoeken