Release van de Week: Liam Gallager - MTV Unplugged

Vandaag verschenen - 12 juni 2020

Muzieknieuws 12-06-2020 11:06

Vandaag verschijnt Liam Gallagher - MTV Unplugged. De voormalige Oasis-frontman kleedde op een sfeervolle manier songs uit van zowel zijn solowerk als van Oasis.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

Dat Liam deze week de Release van de Week is, heeft twee redenen. De eerste is omdat uw hoofdredacteur een kind van de Britpop is en in de jaren negentig en nul stond hij altijd vooraan bij onder meer Oasis, Stereophonics, Paul Weller, Catatonia, Manic Street Preachers, Ocean Colour Scene, Blur en het Nederlandse Supersub.

De tweede reden is veel leuker: In de komende editie van De Bassist staat Drew McConnell centraal. Hij speelde jarenlang met Babyshambles en is nu Liam's bassist. Met deze tracks komen we dus alvast in de stemming voor de komende editie!

Liam nam het concert op 12 juni op in de Hull City Hall en het album is een mooie mix van eigen nummers en bekende Oasis-songs. Oud-Oasis-gitarist Paul 'Bonehead' Arthurs speelt mee en Liam breidde zijn band uit met strijkers.



Hier hoor je het hele album:

zoeken
zoeken