De Earring & Ik evenement op 30 september in Ahoy al bijna uitverkocht

Eerbetoon door 1000 muzikanten steunt Stichting ALS Nederland

Muzieknieuws 29-04-2024 15:14

Nederlands grootste rockband, Golden Earring, heeft voortijdig moeten stoppen, want gitarist George Kooymans lijdt aan ALS. Daardoor heeft de band geen afscheidsconcert kunnen geven voor de fans. En dus… geven de fans een afscheidsconcert voor de band! De 1000 muzikanten zijn al gevonden. De tickets zijn onlangs in de verkoop gegaan en liepen enorm hard. Ahoy is al bijna uitverkocht, dus wees er snel bij!

Doel is een fantastisch concert, voor de band, de muzikanten en de fans, én zo veel mogelijk aandacht voor onderzoek naar en bestrijding van de ziekte ALS. Van ieder verkocht ticket gaat er vijf euro rechtstreeks naar de Stichting ALS.

De Earring & ik
Maandag 30 september 2024, 20.00u, Ahoy, Rotterdam
Bestel hier je ticket

1000 muzikanten spelen live een viertal Earring-songs in Ahoy, in aanwezigheid van duizenden muziekliefhebbers. Het idee is losjes gebaseerd op de documentaire We are the thousand. Ook treedt een aantal artiesten op. Hun namen worden later bekendgemaakt. 

Puzzel
Het wordt nog een hele puzzel om iedereen op de vloer in Ahoy een goede plek te geven. Waar laat je pakweg 75 drummers, in combinatie met ruim 200 bas- en slag/sologitaristen? Daarnaast nog een kleine 200 blazers en 400 zangers? En dan zijn er ook nog bijzondere deelnemers, die een ander instrument spelen en graag met dit spektakel (vanwege hun betrokkenheid bij ALS) mee willen doen.

En dat het een divers gezelschap is, mag duidelijk zijn. Pure rockers, vaders met zonen of dochters, vliegtuigpersoneel, koeriers, scrum-masters, ambtenaren, postbodes, advocaten en bosbouwers, ze zitten er allemaal tussen… Maar allemaal met focus om sowieso vier nummers van de Earring te vertolken. Buddy Joe, Twilight Zone, Back Home en de giga-hit Radar Love staan op de setlist.

Aanmelden om mee te spelen kan helaas niet meer. Er staan nog een kleine 50 man op de reservelijst en die zullen we benaderen als we nog plek hebben op de vloer. Eerst maar eens gaan rekenen met het aantal vierkante meters.

Met Musicmaker, Gitarist, Slagwerkkrant en De Bassist zijn we partner van dit geweldige initiatief!

 

 

 

zoeken
zoeken