Bashemel in Noord-Holland

New Old Stock edelbassen te koop

Muzieknieuws 09-06-2020 10:15

Jan Hartman is een legende in de Nederlandse baswereld. In de jaren tachtig, negentig en nul runde hij een van dé baswinkels, hij was importeur van onder meer EBS en Neuser en hij voorzag professioneel Nederland van nieuwe en vintage bassen. De winkel bestaat al even niet meer, maar ergens verstopt in een klein dorpje in Noord-Holland staat een prachtige collectie edelbassen... .....en deze bassen zijn te koop.

Foto's: Bram de Visser

Jan Hartman runde vanuit de kop van Noord-Holland ooit dé baswinkel van Nederland. Zelfs een jonge Paul Sips (van Bass Matters) kwam om advies vragen en alle grote bassisten kochten hun gear bij Jan. Hij was met vele merken de eerste in Nederland en hij was importeur van onder meer Neuser en EBS. Hij ging geregeld naar de VS, om op zoek te gaan naar oude Fenders en Gibsons voor zijn klanten en ook uw hoofdredacteur vond zijn geliefde '76 Thunderbird bij Jan. Daarnaast leerde hij erg veel van de Meester. En dan hebben we het nog niet eens over de artiesten met wie Hartman speelde.

Vanwege gezondheidsklachten is de winkel al enkele jaren gesloten, maar ergens op een verborgen locatie staat een verbazingwekkende collectie edelbassen. Soms tientallen jaren oud, maar veelal onbespeeld en nieuw: NOS, noemen we dat in de muziekwereld: New Old Stock. Daarnaast zijn er dozen onderdelen, versterkers en meer. Onder de bassen zien we prachtige exemplaren van Neuser, Esh, Vigier, Alembic, ZON, Hamer en Dean.

Voor Jan is het belangrijk dat de bassen een goed onderkomen krijgen. Check de foto's en wellicht staat jouw droombas erbij. 

E-mail Jan - info@muziek-centrum-langedijk.nl - vindt hem op facebook of bel hem op 06 - 45 19 28 38. De Bassist heeft van alle onderstaande bassen foto's van kop, body en soms achterzijde, dus wij staan ook voor je klaar voor iets meer info: chris@debassist.nl

Hieronder vind je een groot deel van de bassen. ALLE instrumenten en foto's zijn te vinden op dit facebook-fotoalbum.






 

 

zoeken
zoeken