aanmelden
Sound Visions
Korte documentaire met Michael Manring
Muzieknieuws 27-05-2020 09:55
Ben je al helemaal uitgekeken op Netflix? Gelukkig is er Youtube en kun je nu een korte documentaire kijken met en over Michael Manring.

Misschien ken je Michael Manring van dat ene filmpje waarin hij tijdens 'Bass Day 98' met een loopstation Jaco Pastorius' Teen Town speelde (met wie hij overigens speelde en studeerde in de jaren '80) of ken je hem van zijn samenwerkingen met Michael Hedges, At War With Self, Jim Matheos en nog veel meer artiesten.

Manring is muzikaal een opvallende verschijning, dit komt niet alleen door zijn manier van spelen en zijn composities maar ook door zijn handgebouwde Zon Hyperbass. Deze bas heeft op elke stemmechaniek een D-tuner, met de brug kan ook nog gestemd worden, elke snaar heeft een aparte Bartollini-element en er zitten vier Fishman transducers in de bas gebouwd. Hebben we ook al gezegd dat de bas geen frets heeft? De bas geeft Michael de mogelijkheid om in open stemmingen te spelen en tijdens het spelen de snaren te stemmen in elke desgewenste richting.

Andrew Westhoff heeft nu en korte documentaire gemaakt met de titel 'Sound Visions', waarin Michael stukjes speelt van zijn laatste solo-album 'Small Moments' en commentaar geeft over muziek, sounds en de bas. Als je de discografie van Manring bekijkt lijkt het alsof hij elke dag en elk uur wel aan het componeren is. De korte docu is te zijn op de website van Andrew Westhoff en op Youtube.

Website Andrew Westhoff