aanmelden
My Life In The Purple Kingdom
Voormalig Prince bassist brengt memoirs uit.
Muzieknieuws 21-05-2020 10:29
Bassist zijn van Prince moet wel een droombaan zijn geweest. Mark Brown, alias 'Brownmark' was dat en hij brengt dit najaar zijn memoirs uit.

Bassist Brownmark (echte naam Mark Brown) was nog piepjong toen hij doorbrak met Prince. Om een idee te geven, in de zomer van 1981 speelde hij nog met zijn schoolband Phantasy. In dat najaar stond hij op het podium met Prince voor 90.000 man als openingsprogramma van The Rolling Stones.

The Revolution was de band van Prince waarmee hij verschillende albums opnam in de jaren '80. Dit waren '1999', 'Purple Rain', 'Around The World In A Day' en als laatste 'Parade' in 1986. Hij was geboren en opgegroeid in Minneapolis, de thuisbasis van Prince en geboorteplaats van de bekende 'Minneapolis Sound'. Later zijn Mark een contract tekenen bij Motown en werd hij weer de bassist van The Revolution na het overlijden van Prince.

Mark beschrijft onder andere hoe zijn funky manier van kleding de aandacht trok van Prince en hoe ze voor het eerst samen muziek maakten en eigenlijk nooit echt zijn gestopt. Een boek over risico's nemen, de hoogte- en dieptepunten van succes en roem en het doorbreken van raciale taboe's is waar 'My Life In The Purple Kingdom' over gaat, maar nog meer over een jongeman die keihard werkt als muzikant op een manier die alleen Mark Brown kan schrijven.

Het boek is medegeschreven door Cynthia M. Uhrich en het voorwoord is geschreven door The Roots' drummer Questlove. Het boek wordt in september verwacht.