aanmelden
John Taylor's Stone Love Bass Odyssey
Duran Duran bassist legt nummers uit.
Muzieknieuws 15-05-2020 10:11
Tijdens deze coronacrisis maken muzikanten thuis video's over hoe zij muziek maken of geven les. Zo ook John Taylor

John Taylor is de bassist van Duran Duran (van 1978 tot 1997, en vanaf 2001 tot op heden) en korte tijd van supergroep The Power Station (met o.a. Robert Palmer en Tony Thompson). De band genoot vooral tijdens de jaren '80 grote succesen dankzij 'Girls On Film', 'Planet Earth', 'Rio', 'Hungry Like The Wolf' en natuurlijk het James Bond-nummer 'A View To A Kill'.

De band is nog steeds bij elkaar en maakt nog steeds albums waarbij ze samen hebben gewerkt met Justin Timberlake, Mark Ronson en natuurlijk producent, gitarist en soort van vijfde Beatle Nile Rodgers.

John Taylor heeft de afgelopen jaren veel waardering opgebouwd onder de bassisten en staat bekend als de meest onderschatte bassist van de jaren' 80. Zijn bas staat lekker hard in de mix, springt overal heen en het kost behoorlijk wat energie om Rio in een keer helemaal uit te spelen. In 2013 werd hij door Musicradar verkozen tot beste bassist.

In zijn nieuwe serie 'Stone Love Bass Odyssey' legt John uit hoe de nummers van de band zijn ontstaan en hoe hij door onder andere funk en disco muziek zijn partijen heeft gemaakt die de signature sound van de band zijn geworden. Toen het nummer 'Girls On Film' werd geschreven speelde John pas een paar weken bas maar het is al een van zijn meest bekende partijen. Komt die Music Man je trouwens bekend voor? Dat is de originele Music Man bas van Bernard Edwards die op Chic's 'Good Times' werd gebruikt en na zijn overlijden aan John werd geschonken.

Website Duran Duran