Jam mee met Barend Courbois

En met veel andere bassisten.

Muzieknieuws 14-05-2020 10:08

Door het coronavirus zitten we allemaal thuis en zijn gigs een no go voor nog een lange tijd. Markbass bedacht iets tegen de verveling.

Het Italiaanse Markbass heeft de afgelopen decennia wereldbassisten aan zich weten te binden uit alle hoeken van de wereld en dacht: wat kunnen wij aanbieden waar iedereen thuis wat aan heeft. Het antwoord was simpel: backing tracks. Laat de bassisten thuis nummers of composities opnemen waar wij mee aan de slag kunnen. Zo kunnen wij zelf thuis werken aan onze improvisatie terwijl de grootmeesters ons begeleiden.

Markbass is nog steeds deze backing tracks aan het uploaden en ondertussen staan er al tracks online van oa: Stu Hamm, Mark King, Alain Caron, Hadrien Feraud, Evan Marien en sinds gisteren onze eigen Barend Courbois!

Barend is de zoon van Pierre Courbois en speelde onder andere in Biss, Hammerhead, Perfect Strangers, Vengeance en nog veel meer waar wij een pagina vol van zouden kunnen schrijven...maar stiekem weten wij dat je gewoon met Barend wil meespelen! Vanaf heden kun je meespelen met de track "Super nova". Check de website van Markbass voor de andere tracks.




Website Markbass

Website Barend Courbois

zoeken
zoeken