Release van de Week: Brendan Benson - Dear Life

Vandaag verschenen - 24 april 2020

Muzieknieuws 24-04-2020 10:31

Brendon Benson zette zijn eigen loopbaan ooit aan de kant voor een leuk hobbyproject met Jack White. Vervolgens had hij zeer veel succes met deze band - the Raconteurs natuurlijk! - en daarnaast deed hij eigenlijk alles behalve zelf platen uitbrengen. Tot vandaag.

Ik ben een groot fan van the Raconteurs. Zeker vanwege Jack White, ook door bassist Little Jack, maar het is Brendan Benson die de band - naar mijn bescheiden mening - goed maakt. Jack White solo gaat me stylistisch soms iets te veel kanten op en zijn typische gitaarsound en stem gaan me wel eens vervelen. En dit zeg ik als groot fan! Maar dan the Raconteurs. In deze band is er een prachtig evenwicht tussen de stemmen en gitaarsounds van White en Benson. En hetzelfde geld voor songwriting, want dat ze beide goede songs kunnen schrijven weten we.


De eerste video van het album.

Vorig jaar werden we na een te lange afwezigheid verrast met een nieuw Raconteurs-album en nu is er dan de langverwachte nieuwe soloplaat van Brendan Benson: Dear Life.

Voor the Raconteurs was Benson een redelijk 'standaard' singer-songwriter, maar met genoeg elektrische nummers. Op Dear Life gaat hij een stap verder. Diverse nummers zouden zo op een album van zijn band met Jack White kunnen staan. We horen veel heerlijke somes Stones-achtige rocknummers, veel fuzzgitaren, fuzzbas, maar ook lekkere korte sixties-baspartijen. Natuurlijk zijn er verschillen met the Raconteurs. Geen freaky White, maar wel blazers! De soulvolle blaaspartijen maken een aantal van de songs net even anders.

Als Raconteursfan ben ik zeer blij met dit geweldige album vol te gekke songs en ik ben bang dat het nu al mijn zomerplaat van 2020 is.

Je luistert het album hier:

zoeken
zoeken