Release van de Week: It Is What It Is - Thundercat

Vandaag verschenen: 3 april 2020

Muzieknieuws 03-04-2020 11:53

Concerten gaan niet door, maar gelukkig komen er nog dagelijks nieuwe albums uit. Zoals die van Thundercat bijvoorbeeld. Het album is wat somberder van aard, mede doordat de virtuoze bassist erg bezig was met het overlijden van zijn goede vriend Mac Miller.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

It Is What It Is, is het nieuwe album van een van onze favoriete katten. Terwijl we dit tyupen, beluisteren we het album voor de eerste keer. Duidelijk is dat het weer een heerlijke basplaat is. Funky, speels, lekker, maar er is inderdaad hier en daar wat donkerder. Thundercat, oftewel Stephen Bruner, verklaarde dat hij het moeilijk vond om het normale leven weer te hervatten na het overlijden van zijn vriend Mac Miller en deze plaat is daar een rechtstreekse reactie op.

Kamasi Washington blaast natuurlijk mee en er zijn rollen voor onder meer Childish Gambino, Steve Lacey en de jaren tachtig funkheld Steve Harrington. Je hoort vijftien nummers in slechts 35 minuten, maar zoals we gewend zijn van Thundercat zijn er diverse, korte intervallen die de nummers mooi aan elkaar breien.

Wij laten hem vandaag op repeat staan en we zijn zeer benieuwd naar jouw mening.



zoeken
zoeken