aanmelden
Vrienten in boekvorm
Alle teksten van Henny Vrienten verzameld
Muzieknieuws 25-03-2020 10:45
Bij de lezers van De Bassist behoeft Henny Vrienten geen enkele introductie, maar bij wie wel? We werden groot met Doe Maar of met zijn liedjes van Sesamstraat en dan was er nog de documentaire Basmannen, zijn solowerk en zijn muziek met Vreemde Kostgangers. We hebben het vaak over zijn basspel, maar nu zijn al zijn teksten verzameld in een boek.

Verdeeld over zeven albums schreef Henny meer dan zeventig liedjes, beïnvloed door de levensfase waarin hij zich bevond. Zo stond op zijn eerste soloplaat Bedmensen, geschreven in de periode vlak na het uit elkaar gaan van Doe Maar, toen Vrienten zijn huis niet meer uit durfde en liefst de hele dag in bed bleef liggen. Op zijn tweede soloalbum, zeven jaar later, staat onder andere Blij En Bang, over de euforie van het geluk dat hij ervoer en tegelijkertijd de angst het weer te verliezen. Tot en met het lied Carnaval op zijn nieuwste album, een optimistisch lied over de dood. In korte, vrolijk geschreven toelichtingen zal Vrienten elke fase waarin een nieuw album vorm kreeg belichten. Zijn leven in liedjes ontvouwt zich zo in poëtische teksten, van toen naar nu.

Het boek, De Een Is De Ander Niet, is verkrijgbaar bij de betere boekhandel en te bestellen bij de bekende aanbieders. We hopen dat je, zeker in deze tijd, je lokale boekhandel steunt.