Release van de Week: Snarky Puppy - Live At The Royal Albert Hall

Vandaag verschenen - 13 maart 2020

Muzieknieuws 13-03-2020 10:38

Elke week kiest onze redactie een Release van de Week. Deze keer is het het vandaag verschenen live-album van de band die iedere basssist kent of zou moeten kennen: Snarky Puppy, met bandleider en bassist Michael League.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist. 

Het is vrijdag de 13e, ik zit met een zwarte kat op schoot - die combinatie moet alle onheil opheffen toch? Ohja en buiten regent het. Ik zou naar twee concerten gaan dit weekeinde en met Hidde Roorda een podcast en Aquarium Session maken van Amy Winehouse-bassist Dale Davis. Alles is afgezegd, dus wat nu? Het is heel simpel: muziek is altijd het antwoord!

Momenteel droom ik heerlijk weg bij het nieuwe livealbum van een van de beste bands van het moment. Dat laatste is trouwens geen mening, maar bijna een feit, met zoveel Grammy-winsten en -nominaties op zak.

De albums van Snarky Puppy zijn zeer divers en lastig te omschrijven. En als ze dan nummers van diverse albums live spelen, kan het helemaal een lang verhaal worden. Doe dus net als ik: zet een goede koptelefoon op, sluit je ogen - ja ik kan blind typen - en geniet: 

 

zoeken
zoeken