Release van de Week: Rex Rebel - Run

Vandaag verschenen - 28 februari 2020

Muzieknieuws 28-02-2020 14:51

Rex Rebel is geen broertje van Jett, maar misschien wel een Vlaamse neef. Het is in ieder geval het nieuwe project van Sam Bettens, in een vorig leven Sarah Bettens, van het nog steeds bestaande K's Choice.

Zoals elke vrijdag tippen we je een album. Natuurlijk checken we altijd of er platen uitzijn van of met bekende bassisten, maar bas is niet het enige waar we naar luisteren toch? Vandaar soms gewoon een tip over een goede, nieuwe band.

Je kunt Rex Rebel niet noemen zonder K's Choice te noemen. Deze legendarische, Vlaamse band gaat gewoon door maar Sam - voorheen Sarah - Bettens had zin in een ander project en hij nam bandgenoten Reinout Swinnen en Wim Van der Westen mee.

Gebleven is het typische, licht hese stemgeluid, maar gitaren zijn ingewisseld voor elektronica. En wij bassisten vragen dan meteen hoe het zit met de bas: op het debuutalbum horen we voornamelijk synthbas, maar we  horen mooie, organische lijnen, waarbij je toch de pop-rockachtergrond hoort. 

Run is een mooie, ingetogen, warm klinkende plaat, met hier en daar pakkende, poppy nummers. Een prachtige uitzondering is Low, met een spoken word-tekst over minderheden. 

Je hoort het album hier:

zoeken
zoeken