aanmelden
Documentaire over Paul McCartney op komst
Het leven van Macca op film
Muzieknieuws 16-02-2020 15:51
De afgelopen twaalf jaar werkte Charlie Lightening aan een documentaire over Paul McCartney. Waarschijnlijk wordt het Glastonbury-optreden het einde van de docu en we zijn benieuwd wanneer we het in de bioscoop gaan zien.

Twaalf jaar geleden begon Charlie Lightening met het volgen van de ex-Beatle en de komende documentaire is dan ook met volledige toestemming van Paul - die er met veel interviews in zit - gemaakt. De docu gaat over The Beatles, Wings en de daaropvolgende solocarriere van Paul.

Lightening - op de hoofdfoto met Macca - won onlangs een NME-award voor zijn documentaire over Liam Gallagher en daar vertelde hij dat er op Glastonbury nog gefilmd gaat worden. 

Lightening: 'Ik werk twaalf jaar met Paul, waarin ik heb steeds volgde. Het is nog niet klaar en ik ben met hem op Glastonbury. Hij is nu 77, gezond en goed en hij is de afgelopen jaren een soort mentor voor me geworden. Hij heeft me ontzettend met alles geholpen, hij vertrouwt me en het is zeer inspirerend om hem van zo dichtbij mee te maken en om met hem te werken. Het maakt je beter in wat je doet en het maakt je dat je nog beter wilt worden.'

Ook leuk: Gibson bracht een bezoek aan Paul's gitarist/bassist Brian Ray, die ook al in De Bassist te bewonderen was. Hier zie je zijn gitaarcollectie en aan het eind wat fijne bassen:En even Paul met band, omdat het gewoon lekker is!