aanmelden
Mike Lull overleden
Basbouwer overlijdt onverwachts op 65-jarige leeftijd
Muzieknieuws 15-02-2020 11:57
Mike Lull is een van de grotere kleine bouwers in de VS. Met een klein team bouwde hij bassen voor onder meer Tom Petersson, Jeff Ament, Bryan Beller, Stu Cook en Darryl Anders. Op 12 februari overleed hij onverwachts. Hij zou dit jaar 66 worden.

'Met veel verdriet moeten we melden dat onze grote leider en oprichter van ons bedrijf , Mike Lull, op 12 februari 2020 is overleden,' meldt de facbeookpagina van het bedrijf.
'Mike was een visionair en een inspiratie voor de muziekwereld en hij liet een stempel achter op elk instrument dat hij aanraakte en op iedere klant die hij hielp. Of eigenlijk beschouwde hij niemand als 'klant'. Het waren zijn vrienden.'

Verder liet men weten dat het bedrijf doorgaat. 

Het begin
Mike werd in 1954 in Eugene, Oregon geboren en zijn familie verhuisde al snel naar Bellevue, Washington, vlakbij Seatlle. Hij ging muziek maken en in 1970 had hij zijn eerste baantje als reparateur in een lokale gitaarwinkel. Hij bouwde een klantenkring op en hij werd steeds beter in zijn werk. Al snel kwam de droom een eigen bedrijf op te richten en in 1976, op zijn 21ste, startte hij Mike Lull's Guitar Works in Bellevue. Inmiddels kent iedereen in bas- en gitaarwereld zijn bijzondere instrumenten, vaak gebaseerd op Fendermodellen, op de Gibson Thunderbird en de Fender-achtige bassen met T-bird-elementen.

We kwamen Mike diverse malen tegen op de NAMM-shows en het was een altijd vrolijke en sympathieke man die met veel passie over zijn instrumenten kon vertellen. Humor had jij ook. Bij het zien van het naamplaatje 'De Bassist Magazine, The Netherlands,' zei hij meteen lachend: 'Hou maar op, ik weet waarom ik niet populair ben in jouw land!'

We wensen alle nabestaanden sterkte.

Mike Lull-website