aanmelden
Basgasten 19
Podcast met Manuel Hugas
Muzieknieuws 14-02-2020 11:21
Om de week plaatsen wij op vrijdag een nieuwe aflevering van Basgasten. Dit is een podcast, die geheel door Hidde Roorda wordt gemaakt, met behulp van wat contacten van De Bassist. Hidde spreekt met nationale en internationale bassisten over hun invloeden, spullen en meer. Dit keer is het Manuel Hugas die aan het woord is.

Waarschijnlijk heeft geen bassist zo vaak in De Bassist gestaan als Manuel Hugas. Hij is altijd te porren voor een mening, een clinic, of een interview. Maar wat zijn zijn invloeden? Hoe is hij begonnen? En op wat voor bassen speelt hij? Je hoort het in de podcast van Basgasten.

Mocht je een nieuwkomer zijn in basland en Manuel niet kennen? Dat is helemaal niet erg. Dan leggen we het gewoon nog eens uit.

Manuel speelde in de bands van Jan Akkerman en Candy Dulfer en in Daughters Of Soul, De Grote Muf, Free Kick, Jazzmeteors, Kane, Liquid Spirits, Loïs Lane, Otis Redding Revue, Ro & Paradise Funk en Vitobrothers. Daarnaast is hij natuurlijk basdocent en vele nu bekende jonge bassisten leerden van hem de kneepjes van het vak.

Je beluistert de podcast hier: