aanmelden
Xander Vrienten met vrienden naar WestergasTheater
Shows met Tim Knol, Brigitte Kaandorp en Cato van Dijck.
Muzieknieuws 13-02-2020 12:31
Dit voorjaar geeft muzikant Xander Vrienten drie eenmalige shows in het WestergasTheater in Amsterdam. In Xander Vrienten X WestergasTheater nodigt hij zijn muzikale vrienden uit voor een unieke reeks concerten.

Natuurlijk heeft Xander Vrienten in de baswereld geen introductie nodig, maar we doen het toch. We kennen hem natuurlijk als 'zoon van', van de documentaire Basmannen, van The Souldiers, van Jett Rebel en tegenwoordig van Trijntje Oosterhuis. Onder de noemer Xander Vrienten X WestergasTheater heeft de muzikant niemand minder dan zijn collega’s Tim Knol, Brigitte Kaandorp en Cato van Dijck weten te strikken voor drie bijzondere optredens.

Tim Knol
Als eerste verwelkomt Xander Vrienten zijn goede vriend, singer-songwriter Tim Knol, met wie hij een liefde voor oer-Amerikaanse muziek en de traditie waarin dit gespeeld wordt deelt. “We houden alleen allebei net van een andere tak van sport: ik meer van soul en Tim meer van rhythm & blues”, vertelt Vrienten enthousiast. Tijdens hun wandeltochtjes discussiëren ze vaak over hun voorliefde voor deze muziek en dat komt op vrijdag 3 april naar voren tijdens Xander Vrienten X Tim Knol, waarin de twee heren met een speciaal voor deze gelegenheid geformeerde begeleidingsband authentiek Amerikaans repertoire laten horen. 

 

 Foto: Xander met Tim Knol.

Brigitte Kaandorp is de tweede muzikale gast tijdens Vrientens concertreeks. Onder begeleiding van een speciaal samengestelde band gaat Vrienten met op vrijdag 8 mei Kaandorp in duet. De meesten kennen Brigitte Kaandorp uiteraard vooral als cabaretière, maar Xander is ook verknocht aan haar liedjes, die bij het grote publiek minder bekend zijn.

Cato van Dijck
Zangeres Cato van Dijck sluit de reeks af. Op vrijdag 5 juni verkent frontvrouw Cato van Dijck van de psychedelische funkband My Baby samen met Vrienten haar soulvolle kant. De twee kennen elkaar al geruime tijd, want ze zaten samen in The Souldiers, de voormalige huisband van De Wereld Draait Door, en in My Baby.

Info en tickets:
Ticketprijs per show: € 22,50 (excl. service fee). Tickets verkrijgbaar via westergas.nl/tickets.

Vrijdag 3 april: Xander Vrienten X Tim Knol
Vrijdag 8 mei: Xander Vrienten X Brigitte Kaandorp
Vrijdag 5 juni: Xander Vrienten X Cato van Dijck