aanmelden
Release van de Week: Green Day - Father Of All...
Vandaag verschenen - 7 februari
Muzieknieuws 07-02-2020 10:00
Elke week pikt onze redactie een opvallend album uit de vele releases en deze week was het weer pittig. Sepultura heeft een album uit en hun bassist heeft een muziekkroeg in Amsterdam - daarom al leuk te kiezen. En wat dacht je van Khruangbin dat een mini-album uit heeft met Leon Bridges? Bassiste Laura Lee staat al lang op ons interviewlijstje. Maar we kozen toch voor Green Day.

Green Day is helemaal terug. Of zijn ze eigenlijk ooit weggeweest? Ze zijn in ieder geval terug naar hun roots. Als je beelden van een Green Day concert zie, zie je van een afstand een paar jonge gassies rocken. Maar hoe dichter de camera richting podium gaat, hoe beter je ziet dat het inmiddels een paar oude heren zijn met hippe punkkapsels en -kleding. Is dat erg? Nee, want de mannen blijven punk in hun hart. Sinds American Idiot uit 2004 werden nummers langer, meer politiek geladen en de heren probeerden op te groeien. Op Father Of All... zijn ze echter weer terug bij de basis korte, lekkere punkpopsongs. 

Het album heet eigenlijk Father Of All Motherfuckers en of dat politiek is, laten de heren in het midden. Zeker in de VS is zo'n titel niet te verkopen, dus de albumtitel werd afgekort en we zien een lief regenboog kotsend eenhoorntje een en ander bedekken op de cover. 

Maar ehm. Bas. We zijn een bascommunity. Mike Dirnt mag zich lekker uitleven. I Was A Teenage Teenager en Graffitia beginnen met een baslin, in Junkies on High speelt hij lekker spaarzaam en kort, en er is zeer veel ruimte voor lekkere, simpele fuzzbaslijnen.

Hier hoor je het hele album: