Biografie John Entwistle

Het boek over The Ox komt.

Muzieknieuws 29-01-2020 16:30

Kort samengevat: John Enwistle was een van de beste bassisten ooit. Zijn spel, sound en volume hebben een lat gelegd waar velen nog naar streven. Nu komt er, eindelijk, de biografie waar men al lang op wacht.

De Os, de luidste man op het podium.

Ja we zijn groot fan van The Who's John Entwistle dat is geen geheim. Het album Tommy vierde vorig jaar zijn vijftigste verjaardag en wij hebben een pagina-lange special aan hem besteed en alsof dat nog niet genoeg was, een live-panel met Ivo Severijns, Chris Dekker, Tommy Veenstra en Joep Vullings.

Schrijver Paul Rees zal de autobiografie op zich nemen en het boek heet dan ook toepasselijk, 'The Ox', de bijnaam die John kreeg van zijn collega's. Het boek zal een eerlijk no-nonsense verhaal vertellen over hem, mede omdat het gebruik maakt van notities van John zelf. Al in 2002 was hij bezig met het schrijven van een autobiografie (misschien voelde hij het einde al naderen?) maar overleed in het najaar op 57-jarige leeftijd. Ook duiken we in de persoonlijke archieven van hem en zijn familieleden om een goed totaalbeeld van de bassist te krijgen.

Het boek zal twee kanten laten zien, aan de ene kant de pionerende bassist die het rockster leven leidde, peperdure kleding, auto's en huizen kocht alsof het niks was en de grootste verzameling basgitaren ooit had. Aan de andere kant was hij een simpele man die van zijn familie en eenvoud hield, met af en toe een biertje in de pub.

Het boek verschijnt op 7 april, tot die tijd zetten wij de muziek van The Who nog even hard aan.

 

zoeken
zoeken