Juan Alderete in coma na fietsongeluk

Muzieknieuws 25-01-2020 12:39

Half januari heeft Juan Alderete een eenzijdig fietsongeluk gehad, aldus zijn vrouw Anne op social media. De bassist heeft hersenletsel, waarvan de details nog onbekend zijn.

Voor De Bassist #39 interviewde Remus Aussen Juan in Duitsland tijdens het Warwick Bass Camp. We bouwden als magazine een goede band met de zeer sympathieke bassist op op en we spraken hem regelmatig op beurzen en na concerten. Juan ken je ongetwijfeld van zijn werk met Marilyn Manson, Juliette Lewis, The Mars Volta, Racer X en de diverse albums van mars Volta-voorman Omar Rodríguez-López.

Op social media meldde zijn vrouw Anne dat Juan op 13 januari een eenzijdig fietsongeluk heeft gehad, vlakbij hun huis. Ondanks zijn helm heeft hij serieus letsel aan zijn hoofd opgelopen en sindsdien wordt hij in een coma gehouden. Juan heeft diffuse axonale beschadiging (in het Engels diffuse axonal injury, DAI) dat gewoonlijk wordt veroorzaakt door versnellings- of vertragingskrachten, dus meestal bij ongelukken met hoge snelheid. 

Anne meldt verder dat er momenteel geen voorspellingen over herstel worden gedaan:
'Hersenen zijn zeer gecompliceerd en de mate van het herstel van DAI-patiënten is zo breed als de zee. Van niet tot geheel herstel.'
Ze roept neurologen en medische professionals met ervaring met DAI om hun ervaringen te delen.

Wij staan even stil bij Juan en we wensen hem beterschap en hem en zijn familie en vrienden heel veel sterkte. De baswereld heeft kleurrijke figuran als Juan nodig!


zoeken
zoeken