Documentaire 'The Immediate Family'

Docu sessiemuzikanten Los Angeles in de maak

Muzieknieuws 15-01-2020 12:42

Motown had The Funk Brothers, in Los Angeles had je 'The Wrecking Crew', een groep sessiemuzikanten die honderden platen hebben ingespeeld. Nu is er een nieuwe documentaire in de maak.

The Wrecking Crew was een groep sessiemuzikanten die op veel platen van de allergrootste artiesten hebben gespeeld. Frank Sinatra, Beach Boys, Phil Spector, John Taylor, Elvis Presely, Neil Young, Carole King, Bryan Ferry, Phil Collins en nog veel meer artiesten. Vaste muzikanten waren onder andere Waddy Wachtel, Danny Kortchmar, Hal Blaine en natuurlijk bassisten als Joe Osborn, Leland Sklar en Carol Kaye. Ook speelden zij op de eerste twee albums van The Monkees en Pet Sounds van The Beach Boys.

In 2008 verscheen er al een docuemntaire over deze groep onder de titel 'The Wrecking Crew', gemaakt door Danny Tedesco. Het project begon al in 1996 en pas in 2013 kwam de film pas uit de kosten.

De nieuwe documentaire zal 'The Immediate Family' gaan heten en concentreert zich meer de op jaren '70, nadat de Wrecking Crew langzaam uiteenviel en de muzikanten op verschillende plekken gingen werken. De focus ligt met name op Danny Kortchmar, Waddy Wachtel, Leland Sklar en de gebroeders Porcaro die later Toto zouden beginnen.

zoeken
zoeken