Bass Player's Guide To Looping

Janek Gwizdala schrijft boek over looping.

Muzieknieuws 04-12-2019 11:12

Een looppedaal (of loopstation) is misschien wel de laatste gadget die je aan je arsenaal toevoegt maar het resultaat kan verbluffend zijn. Mocht je ermee aan de slag willen gaan, er is nu een boek dat hulp biedt.

Herhalen, herhalen, herhalen...

Als je pedalboards van bassisten ziet (als ze die al hebben) is een looppedaal meestal niet het eerste of laatste wat je ziet, een delay is wel het maximale. Toch zijn loopstations en bassen geen vreemde combinatie. Jaco Pastorius gebruikte zowel bij andere artiesten (Weather Report en Joni Mitchell) als solo een looppedaal om zo solo's te creeëren en Michael Manring maaktze zelfs zijn eigen beroemde versie van Teen Town hiermee.

Bassist Janek Gwizdala heeft er een boek over geschreven, een project waar hij naar eigen zeggen bijna twintig jaar over heeft gedaan na veel experimenten met de Line 6 DL4, TC Electronic Ditto Loopers en solo tours. Het boek dekt verschillende onderwerpen zoals live pedal looping, oefeningen met een looper, compositie techniek, het gebruik van meerdere loopers en nog veel meer. Ook staan er afbeeldingen in van zijn setup.

Website Janek Gwizdala

zoeken
zoeken