aanmelden
Kyle Eastwood brengt nieuw album uit.
Zoon van brengt jazzversies filmmuziek uit.
Muzieknieuws 28-11-2019 23:17
Er zijn niet zoveel mensen die weten dat Clint Eastwood een enorme jazzfanaticus is. Toch kruipt hij weleens achter de piano en speelt hij weleens eens live. Zijn zoon Kyle Eastwood brengt een ode uit aan jazz en aan de films van zijn vader.

Western...en jazz

Als zoon van een van de beroemdste acteurs/regisseurs zou je haast denken dat hij in zijn vader's voetsporen zou treden. Dat is niet het geval maar toen Kyle vertelde dat hij muziek wilde studeren werd dat aangemoedigd door de familie. Vader Clint draaide maar al te graag muziek van Miles Davis, Dave Brubeck, Thelonius Monk en bezochten ze vaak het Monterey Jazz Festival.

Kyle studeerde basgitaar bij grootmeester Bunny Brunel en werd vervolgens sessiemuzikant in de jaren '90. Hij speelt zowel gefret als fretloos en speelt ook contrabas. Ook werkte hij veel met zijn vader en was componist voor zijn films: The Rookie, Mystic River, Million Dollar Baby, Letters From Iwo Jima en Gran Torino zijn slechts een handjevol waar hij aan heeft gewerkt.

Cinematic, de titel van het album brengt twee werelden bij elkaar: film en jazz. Veel titels zullen bekend voorkomen (films van zijn vader) maar ook haalde hij inspiratie uit het werk van bekende filmcomponisten als Henry Mancini, Ennio Morricone en Michel LeGrand.