aanmelden
Tweede album Jason Scheff
Oud Chicago bassist brengt tweede plaat uit.
Muzieknieuws 13-11-2019 14:04
De naam Jason Scheff zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen maar de beste man draait al aardig wat jaren mee. Hij was de opvolger van Peter Cetera bij de band Chicago en nam ook nog de zang op zich. Nu brengt hij een tweede album uit.

De zoon van

Sommige kinderen van beroemde muzikanten treden in de voetsporen van hun ouders, Jason Bonham, Sean Lennon, Zak Starkey en natuurlijk Jason Scheff. Toen Peter Cetera (bassist, zanger en oprichter van Chicago) in 1985 stopte met de band om zich meer op zijn solocarrière te richten werd hij opgevolgd door Jason Scheff, die op het album 'Chicago 18' zijn debuut maakte totdat hij in 2016 besloot de band te verlaten. Wie is zijn vader dan? Dat is Jerry Scheff, de bassist van Elvis Presley tussen 1969 en 1977. Daarnaast speelde hij de bas op het Doors' album 'LA Woman' en werkte hij verder nog met Roy Orbison, Elvis Costello en Todd Rundgren.

Jerry's nieuwe album heet 'Here I Am' en een aantal gastartiesten passeren de revue, zoals Robbie Krieger, Alex Lifeson (Rush), Bill Champlain en Jay DeMarcus, die naast de productie ook bas speelde op het album. Daarnaast speelt Pino Palladino ook bas op het album. Heh wat vervelend nou. Het album was al tien jaar in de maak (rondom dezelfde tijd als Chicago 30) maar eindelijk is het afgerond.

Website Jason Scheff