aanmelden
Fender vernieuwt met de American Ultra-serie
De meest geavanceerde Fender-bassen
Muzieknieuws 06-11-2019 11:53
Fender lanceert vandaag de American Ultra Series, een in de VS gebouwde premium-lijn die de 2016 American Elite serie vervangt en een grote hoeveelheid eigentijdse features biedt. Qua bassen bestaat de nieuwe reeks bestaat uit een Precision Bass, Jazz Bass en Jazz Bass V.

Binnen de Amerikaanse Fender-series vindt je zowel vintage-stijl als meer moderne instrumenten. Als je naar de duurdere modellen kijkt, is de keuze aan jou: Fender levert een serie vintage reissues met prachtige koffer, zogenaamde case candy, verchroomde kappen en ander moois dat de liefhebber van oude bassen doet watertanden. Maar misschien is dat helemaal niet je ding en zoek je een ergonomische speelbas met de beste elektronica. Daarvoor is de Ultra-serie bedoeld.Fender beschrijft de American Ultra serie als 'de meest geavanceerde moderne' elektrische (bas)gitaren in zijn catalogus. Er zijn en aantal ingrijpende wijzigingen doorgevoerd om de speelbaarheid en prestaties te verbeteren.


Video: hoe de Jazz klinkt? Je ziet hier hier. De video van de P volgt hieronder.

De Precision en Jazz Bass (hoofdfoto) hebben nu een HiMass brug, die volgens Fender "serieuze sustain, nauwkeurige intonatie en zeer grote stemmingsstabiliteit" biedt plus een opnieuw ontworpen voorversterker met een drieband boost/cut EQ en schakelbaar actief/passief-circuit. De hals heeft een moderne D-vorm, de elementen hebben een hoge output en je vindt eigenlijk alles wat je van een moderne Fender mag verwachten.


Video: zoals beloofd: de Ultra-P.

En natuurlijk zou er geen enkele nieuwe serie compleet zijn zonder een paar nieuwe kleuren. De modellen van de American Ultra serie zijn verkrijgbaar in Cobra Blue, Mocha Burst, Texas Tea, Arctic Pearl, Aged Natural, Plasma Red Burst en Ultraburst. Klinkt goed, ziet er cool uit!

Fender-website