aanmelden
Nieuwe band Jeroen Paul Thesseling
Nederlandse bassist begint nieuw metal project
Muzieknieuws 04-11-2019 10:13
Jeroen Paul Thesseling is een bijzondere bassist, niet alleen omdat hij meersnarig en fretloos speelt maar ook omdat hij flamenco stijl met metal weet te combineren. Nu heeft hij een nieuw project.

En niet zomaar een nieuwe band, deze heeft twee bassisten die allebei fretloos spelen. Jeroen Paul Thesseling (Obscura, Pestilence), Steve di Giorgio (Testament, Death) gaan een samenwerking aan met drummer Yuma van Eekelen (Pestilence, Our Oceans). Het project gaat Quadvium heten en de stijl die ze gaan spelen noemen ze 'world-fusion-metal'

Het project heeft ruim tien jaar in de koelkast gestaan maar nu kan er eindelijk aan begonnen worden. De heren hadden het er al vaker over om samen te werken, 'Het idee om twee fretloze bassen in band te gebruiken komt niet vaak voor, we gaan nog verder werken aan onze line-up en gaan daarna aan de slag met het schrijven van muziek'.

Het gaat nog wel even duren voordat wij wat kunnen horen want zowel de band Testament als Our Oceans brengen volgend jaar hun nieuwe albums uit.