Basclinics 2-11 op Amsterdam Guitar Heaven 2019 in Q-Factory Amsterdam

Met Jay-Tee Teterissa, Ivo Severijns en meer

Muzieknieuws 24-10-2019 21:11

De vierde editie van Amsterdam Guitar Heaven, op 2 november in Q-Factory Amsterdam vindt voor het eerst plaats i.s.m. De Bassist. Er zijn dus voor het eerst workshops en clinics voor bassisten, en meteen een paar hele mooie. Jay-Tee Teterissa neemt het basspel van Larry Graham onder de loep en Ivo Severijns gaat in op het basspel van John Entwistle, dit alles in het kader van de Woodstock Special van Amsterdam Guitar Heaven 2019. Ook kun je in dat kader een baspanel volgen o.l.v. Chris Dekker, hoofdredacteur van De Bassist, met Joep Vullings, Thomas Veenstra en Ivo Severijns.

Zaterdagmiddag 2 november, ben je meer dan welkom in Q-Factory Amsterdam, vanaf 14.00 uur. Het multifunctionele muzikantencomplex is het toneel van de vierde Amsterdam Guitar Heaven en De Bassist is vanaf dit jaar partner.

Guitar Matrix, Gitarist, De Bassist, Gitaarschool Nederland en EGTA presenteren Amsterdam Guitar Heaven op zaterdagmiddag 2 november in Q-Factory Amsterdam! 
Een middag lang clinics, workshops, miniconcerten, presentaties, stands en meer! Voor gitaristen en bassisten!

Zaterdagmiddag 2 november, 14.00-18.00 uur, in 3 zalen van 
Q-Factory Amsterdam - 
Bas- en gitaarbeurs 13.00u open
Tickets kun je online bestellen bij Q-Factory. Klik hier
Slechts € 8,50 voor de hele middag; studenten slechts € 5,-
En ben je onder de 15, dan kan je gratis naar binnen.

Woodstock-bassisten
Het festival staat in het teken van Woodstock en ook onze basclinics staan in het teken van het roemruchte festival dat 50 jaar geleden plaatsvond in het plaatsje Bethel, vlakbij Woodstock.

Larry Graham door Jay-Tee Teterissa 
Jay-Tee Teterissa ken je natuurlijk van zijn werk met Candy Dulfer en als clinician van onder meer basversterkermerk EBS en de Duitse basbouwer Marleaux. Hij is tevens de slap-meester van ons land en daarom komt hij langs om te vertellen over de unieke stijl van bassist Larry Graham. De altijd in het wit geklede Graham speelde op Woodstock met Sly & The Family Stone. Hidde Roorda - bekend van onder meer Basgasten - De Podcast - is moderator. Stand!, I Want To Take You Higher, Dance To The Music en Everyday People kennen we allemaal en vanaf zaterdag weet je hoe ze gebast worden.



John Entwistle door Ivo Severijns
Niet alleen Woodstock bestaat vijftig jaar, maar ook de rockmusical Tommy. The Who speelde het integraal op het festival. Door alle chaos speelde de Britse band diep in de nacht en tijdens het bekende See Me, Feel me brak de ochtendzon door. Magisch!
Niet geheel ontoevallig staat de huidige De Bassist - #50! - in het teken van The Who's John Entwistle, dus we besloten er ook een mooie clinic van te maken.



Ivo Severijns (foto bovenaan) - docent aan de Herman Brood Academie en het Conservatorium van Amsterdam, bassist van Waylon en natuurlijk jarenlang van Herman Brood & His Wild Romance - trapt af met een clinic over de stijl van Entwistle aka Thunderfingers aka The Ox.

Baspanel John Entwistle
Daarna betreden Thomas Veenstra en Joep Vullings het podium. De eerste speelde Tommy integraal in het Concertgebouw als bandlid van Lucas Hamming, terwijl Joep het theater van Horst avonden lang uitverkocht met een Limburgse versie van The Who's rockmusical. Joep is Entwistle-fan, terwijl Thomas nog vrij onbekend was met het spel van The Ox. Wat zijn de moeilijke partijen? Hoe bereid je zoiets voor? Neem je de album- of de liveversie als basis en hoe doe je het geluid eer aan? Je hoort het in het baspanel, met Who-fan en De Bassist-hoofdredacteur Chris Dekker als moderator. 

14.45-15.15 Jay-Tee Teterissa – workshop Larry Graham, moderator Hidde Roorda

16.45-17.15 Ivo Severijns – workshop John Entwistle

Aansluitend:
17.15-18.00 Baspanel John Entwistle met Ivo Severijns, Joep Vullings, Thomas Veenstra, moderator Chris Dekker


Bas- en gitaarbeurs
Rondom de zalen zijn er tal van stands van gitaarmerken, waar je gitaren, bassen, amps en effecten kan bekijken en uitproberen, zoals Teye, Blackstar, Walrus (foto), Pedaltrain, Beetronics, Knooren, Juan Salvador, etc etc

Zaterdagmiddag 2 november, 14.00-18.00 uur, in 3 zalen van 
Q-Factory Amsterdam - 
Bas- en gitaarbeurs 13.00u open
Tickets kun je online bestellen bij Q-Factory. Klik hier
Slechts € 8,50 voor de hele middag; studenten slechts € 5,-
En ben je onder de 15, dan kan je gratis naar binnen. 

zoeken
zoeken