Hommage aan Jack Bruce uitgebracht

Muzikanten eren bassist tijdens live concert.

Muzieknieuws 15-10-2019 19:59

In 2014 overleed multi-instrumentalist, zanger maar bovenal bassist Jack Bruce aan de gevolgen van een falende lever. In 2015 kwamen verschillende muzikanten bijeen om het leven van Jack Bruce en vooral zijn muziek te vieren tijdens een concert wat binnenkort op dvd en cd verschijnt.

Jack Bruce mag met recht een legende worden genoemd. De bassist is voornamelijk bekend geworden van de supergroep Cream in de jaren '60 maar speelde daarvoor al met Graham Bond, John Mayall en in de band van Manfredd Mann. Bruce begon op de contrabas maar schakelde later over op de elektrische bas. Wij kennen hem vooral op zijn Gibson EB3, later zou hij op fretloze bassen van Warwick spelen. Rock, jazz, blues, latin, folk, Bruce kon het allemaal en ook nog eens goed. Vanaf de jaren '70 bouwde hij een succesvolle solocarrière op waarin hij onder andere met Gary Moore en Ginger Baker speelde.

Reünie
In 2005 volgde er een reeks concerten van Cream in de Royal Albert Hall. Vier uitverkochte avonden lang lieten de heren nog eens zien waarom zij de beste uit hun tijd waren. In 2011 werd hij beloond met de International Bassist Award en bracht in 2014 zijn allerlaatste plaat uit. Op 25 oktober 2014 verliet hij ons en ging naar de Eeuwige Jamsessie.

In 2015 kwamen verschilllende muzikanten bij elkaar om het leven en de muziek van Jack Bruce te vieren. Ginger Baker, Joss Stone, Mark King, Ian Anderson en nog veel meer speelden zijn muziek. Op 25 oktober zal dit concert worden uitgebracht op dvd en cd.

Link naar Tribute Concert
 

 

zoeken
zoeken