Soloplaat voor Francis Rocco Prestia

Oud Tower of Power bassist zamelt geld in voor album.

Muzieknieuws 12-10-2019 12:26

Francis "Rocco" Prestia mag dan al enige tijd geen lid meer zijn van de legendarische Funk en Soulband Tower of Power, hij heeft nog (net) genoeg energie over om nog een plaat op te nemen met bevriende muzikanten.

Je zou Francis "Rocco" Prestia bijna een solerende bassist kunnen noemen. Niet zo virtuoos als Jaco Pastorius of Marcus Miller maar zonder Rocco zouden deze bassisten geen carrière hebben. Rocco was al vanaf de oprichting van de band Tower of Power de bassist een stuwende kracht in de groep. Door zijn solide 16e noten staccato groove die te horen is in nummers als 'What Is Hip" en "Soul With A Capital S" is hij misschien wel één van de meest invloedrijke funkbassisten ooit en heb je echt wel twee sterke handen nodig om nummers van deze band te spelen. Hij zat in de groep tot 1979 om in 1988 weer terug te keren.

Kwakkelende gezondheid
Helaas zat het Rocco niet altijd mee, in 2001 onderging hij een levertransplantatie die door zijn fans werd beskostigd en leek het weer beter te gaan. In 2014 werd hij ook nog eens aan zijn nieren geopereerd. Rocco besloot te stoppen met de band om zijn lichaam meer rust te gunnen en werd vervangen door bassist Marc van Wageningen. Maar er gebeurde ook leuke dingen, zo bouwde TC Electronic een versterker voor hem (de Staccato 51) en bouwde het gitaarmerk ESP een signature bas voor hem zowel in vier, vijf en zessnarige uitvoering.

Soloplaat
Momenteel is Rocco bezig met een crowdfunding om zijn plaat te realiseren, het is al bijna rond en op de plaat zullen uiteraard muzikanten van Tower of Power te horen zijn met wie hij al heel zijn leven heeft gespeeld. Wij hopen (zolang het nog kan) te kunnen genieten van zijn nieuwe baspartijen.

Launchpad Rocco Prestia

 

 

zoeken
zoeken