aanmelden
Nieuw album Udo Pannekeet
Nederlandse jazzbassist brengt soloplaat uit.
Muzieknieuws 04-10-2019 18:56
De Nederlandse bassist Udo Pannekeet is geen onbekende meer. Hij is o.a docent op conservatoria in Haarlem en Nijmegen en speelt in verschillende bands (Tim Langedijk Trio, Great Eyeballs), en in november komt zijn tweede soloplaat uit.

Bassist Udo Pannekeet is een zeer veelzijdig bassist, in Nederland kennen wij hem zoals eerder genoemd van het Tim Langedijk Trio, Great Eyeballs en The Pitch Pine Project, maar hij speelt ook op internationaal niveau. Zo speelde hij met zangeres Lucy Woodward (bekend van Snarky Puppy) en tourt hij de wereld over met Focus, waarin oudgediende drummer Pierre van der Linden samen met Udo een solide basis vormt.

Zessnarig (maar tegenwoordig ook vier)
Udo kwam al eerder voorbij in de bassist, in de rubriek "Op Bestelling" gingen wij samen met hem op bezoek bij Piet Visser, die voor hem een (hou je vast) zessnarige, linkshandige, fretloze bas bouwde. Inmiddels heeft Piet voor hem ook een gewone viersnarige Precision laten bouwen, die hij zo nu en dan gebruikt voor optredens met Focus. Maar goed, gefret of niet, zes of vier snaren, Udo klinkt altijd goed.

Tweede album
Udo bracht al eerder een album uit, genaamd "On" en verscheen in 2013. Zijn nieuwste plaat heet "Electric Regions" en verschijnt op 8 november. Het aantal gastmuzikanten is van ongekend niveau. Zo zullen Tim Langedijk, Jan van Duikeren, Tom Beek, Rein Godefroy, Menno Gootjes en nog veel meer prachtige namen voorbij komen. Wij zijn zeer benieuwd naar het resultaat, maar het zal vast beter klinken dan menig 11-november liedjes.

Website Udo Pannekeet