Suzi Q

Documentaire over Suzi Quatro

Muzieknieuws 13-08-2019 10:34

2019 is nu al een goed jaar voor bassisten met een documentaire over Bill Wyman en in dit najaar een boek van Flea en een over John Entwistle. Maar daar komt nog een documentaire over Suzy Quatro bij.

Deze week verscheen er een trailer online - scroll naar beneden om deze te zien - van de documentaire Suzi Q. Suzi Quatro, geboren als Susan Kay Quatrocchio, was een van de eerste vrouwelijke rockers en rockbassistes, maar daarnaast was ze natuurlijk zangeres en songwriter. We moeten tot 11 oktober wachten om de hele docu te zien.

Liam Firmager maakte de film over de 53-jarige carriere van de in de VS geboren, maar in Engeland levenende Suzi. In de documentaire zien we bijdrages van onder meer Joan Jett, Debbie Harry, Lita Ford, Cherie Currie, Tina Weymouth, Donita Sparks, Alice Cooper, Henry Winkler, KT Tunstall en leden van Suzi's familie.

Firmager: 'Er is maar één Suzi Quatro. Ze verkocht 55 miljoen albums en ze vult nog steeds stadions over de hele wereld. Ze was zeer invloedrijk, maar ze heeft die erkenning nooit echt gekregen. Deze film is een poging om dat goed te maken en om haar aan een nieuwe generatie voor te stellen.' 

Afgelopen maart kwam haar meest recente album No Control uit. 

De trailer: 

 

Suzi Quatro-website

zoeken
zoeken