aanmelden
De Bassist 49 is uit!
Met extra veel interviews, voor een mooie, lange zomer.
Muzieknieuws 27-06-2019 12:10
De Bassist #49 is uit en we hebben deze keer extra veel interviews, om heerlijk in de tuin te kunnen lezen. Daarnaast zijn er natuurlijk tests, reportages, columns, workshops, nieuws, recensies en veel meer.

Allereerst twee leuke nieuwtjes. In deze uitgave van De Bassist kondigen we de Bas Top 50 aan, waarbij jij bepaalt wat de beste basnummers ooit zijn. Ga snel naar de stempagina en kies je favoriete nummers!En het is nog makkelijker om De Bassist te bestellen. Ga naar onze geheel nieuwe bestelpagina en bestel nummer 49, een eerdere uitgave of neem een abonnement. De verzendkosten nemen wij voor onze rekening.

Terug naar de nieuwe uitgave van De Bassist. Deze staat boordevol interviews. Ida Nielsen spreekt over haar tijd met Prince, Graham Maby blikt terug op de begindagen met Joe Jackson en Arjan Pronk van Bökkers heeft liever een zere rug, dan een k*tgeluid. Kortom: hij is een fan van zware buizenversterkers.Simon Casier redde een goedkope, oude Höfner die ergens in een studio aan de muur geschroefd zat en dat is nu zijn hoofdbas bij Balthazar. Tim Lefebvre speelde met de Tedeschi Trucks Band en natuurlijk op Blackstar van David Bowie. In De Bassist vertelt hij over zijn toekomstplannen. Robert-Jan Zwart bast een beetje als Entwistle en in Opgebast legt hij uit hoe en waarom. Ten slotte is er nog De Basplaat van Emiel Schaap.

Remus Aussen toog naar Rotterdam voor de succesvolle tweede editie van het Dutch Double Bass Festival en keerde terug met foto's en een verslag.Er zijn workshops van Barend Tromp, Sanne Verbogt en Bas Nuiver, terwijl Kobus Groen weer een column schreef.

En tests? Die zijn er ook. De Spector Bantam 4 Short Scale komt voorbij, een Bohemian Bass gemaakt van een olieblik en een zeer betaalbare Jackson Spectra. We voelden de nieuwe amps van Darkglass aan de spreekwoordelijke tand - want versterkers hebben natuurlijk helemaal geen tanden - en qua effecten komen de MXR Vintage Bass Octave, de Palmer Pocket Bass DI  en de EHX Bass Mono Synth voorbij.

En wist je dat je via het PLUS-tabje op deze website toegang hebt tot een playlist en concertverslag van Ida, filmpjes van Tim, een extra stuk interview met Arjan en veel meer?

We wensen je veel leesplezier!