aanmelden
Release van de Week: The Raconteurs - Help Us Stranger
Vandaag verschenen - 21 juni 2019
Muzieknieuws 21-06-2019 10:37
Als Jack White met iets komt, is het eigenlijk altijd de moeite waard. Het nieuwe album van zijn band The Raconteurs - het eerste in meer dan tien jaar - is hierop geen uitzondering.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Bassist-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

The Raconteurs werd ooit - in 2005 - opgericht als side-project van Jack White (toen nog actief met The White Stripes) en zanger/gitarist Brendan Benson, samen met de ritmesectie van The Greenhornes: drummer Patrick Keeler en bassist Little Jack Lawrence. Maar na een ware hit gescoord te hebben met Steady As She Goes en wereldwijd zalen uit te verkopen, bleef The Raconteurs toch op iets hoger niveau aandacht krijgen dan ooit het idee was geweest.

Lees hier het interview dat De Bassist met Little Jack deed.

In 2013 leek het er even op dat de band toch zijn langste tijd gehad had. De opnamen van het nieuwe album werden stilgelegd en Brendan sprak van een ‘split’. maar toen waren er eind vorig jaar ineens de nieuwe nummers Sunday Driver en Now That You’re Gone. Twee intense songs met de typische Raconteurs-sound. En beide voorzien van een prachtige video-clip:Nu is er dan het hele album. Het is pas het derde album van The Raconteurs en de opvolger van het in 2008 verschenen Consolers Of The Lonely.


Op de afgelopen editie van het The Best Kept Secret-festival maakten The Raconteurs nog flink indruk. Het lijkt er echter op dat dit voorlopig het enige Nederlandse optreden zal blijven; tot ver in oktober heeft de band shows staan in de VS en een nieuwe Europese tour is nog niet aangekondigd.

Luister hier het album: