aanmelden
The Quiet One
Documentaire over Bill Wyman
Muzieknieuws 11-06-2019 17:48
Op 21 juni komt de documentaire The Quiet One uit. Dat was niet alleen de bijnaam van John Entwistle, maar ook die van zijn generatiegenoot Bill Wyman, die ook behoorlijk stil op het podium stond. In dit nieuwsbericht zie je de eerste trailers van de documentaire, waar meteen een controverse over ontstond.

William Perks Jr. oftewel Bill Wyman stond altijd stilletjes en ogenschijnlijk verveeld op het podium. Ondertussen was het een ondergewaardeerde bassist, een rokkenjager, maar ook de chroniqueur van The Stones. Hij verzamelde ieder krantenberichtje, poster, button en foto en daar verschenen al meerdere boeken van.

Filmmaker Oliver Murray dook met Bill in zijn archieven en de geschiedenis met the Rolling Stones en het resultaat - The Quiet One - komt op 21 juni uit. Hieronder zie je de eerste trailers, met hier en daar overlap. 


Foto: Mandy en Bill in betere tijden.

Er ontstond een lichte controverse omdat de feiten rondom het huwelijk tussen Bill en Mandy Smith weer voorbijkwamen. De Stone - toen achter in de veertig -  had al een relatie met Smith toen ze dertien was en ze trouwden toen hij 52 en zij achttien was. 'Groomen' noemen we dat tegenwoordig. Het stel ging overigens twee jaar later uit elkaar en nog twee jaar later volgde de officiële scheiding. 

In de documentaire komen vele grote namen, speciaal voor de film en op archiefbeelden, voorbij, waaronder Buddy Guy, Eric Clapton, Bob Geldof Glynn Johns en natuurlijk de andere Stones.

De trailers: