aanmelden
Release van de Week: Avishai Cohen - Arvoles
Vandaag verschenen 7 juni
Muzieknieuws 05-06-2019 11:53
De Israƫlische contrabassist Avishai Cohen, niet te verwarren met de gelijknamige trompettist, komt vandaag uit met zijn nieuwe album Arvoles. Dit is inmiddels zijn zestiende album. Met de plaat levert de muzikant tien originele composities.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Bassist-redactie pikt er elke week een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Hoewel Avishai diep geworteld is in de trio-muziek, zit er in dit album ook een blazerssectie bestaande uit Anders Hagberg en Björn Samualson. Het trio zelf bestaat uit Elchin Shirinov (toetsen) en Naom David (drums). Allebei hebben zij in het verleden al gewerkt met Avishai. Dit keer is de bassist van mening dat het zijn beste album tot nu toe is. Zelfs speelt Avishai contrabas op de plaat. Bekijk de teaser van het album, die werd gepubliceerd op 6 maart, hieronder:

Carrière
Avishai groeide op in een muzikaal huishouden. Toen hij negen jaar oud was begon hij met het bespelen van de piano en op viertienjarige leeftijd begon hij te bassen. Toen hij tweeëntwintig was besloot hij, na twee jaar in een legerband te hebben gespeeld, naar New York te verhuizen om mijn muzikale carrière na te jagen.

In het begin speelde hij vooral op straat in New York. Later werd hij lid van het Danilo Perez trio en speelde hij in lokale pubs.  Zijn doorbraak kwam echter pas toen hij een belletje kreeg van Chick Corea, die een demo van hem in handen had gekregen. In 1996 richtte ze samen het sextet Origin op en zijn eerste vier eigen albums werden uitgebracht onder het label van Corea. Cohen trad op in zijn bands totdat hij besloot een eigen platenlabel starten in 2003. Behalve met Corea heeft Cohen met meerdere bekende jazzmuzikanten samengewerkt. Dit zijn onder andere Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Herbie Hancock, Kurt Rosenwinkel, Nnenna Freelon, Paquito D’River, Claudia Acuna en Alicia Keys.

Beluister hieronder het gehele album: