aanmelden
Release van de Week: Maarten Hogenhuis Trio - Rise & Fall
Vandaag verschenen - 3 mei 2019
Muzieknieuws 01-05-2019 14:06
De jazzgroep Maarten Hogenhuis Trio komt vandaag uit met hun nieuwe album Rise & Fall. Op deze nieuwe plaat horen we saxofonist en componist Maarten Hogenhuis samen met Mark Schilders op de drums en bassist Phil Donkin op de bas.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De Bassist-redactie pikt er elke vrijdag een uit om voor te stellen, inclusief video en een Spotify-playlist.

Hogenhuis kan je onder andere kennen van formaties als BRUUT! en Krupa & The Genes. Hij heeft zelf twee albums gemaakt. Op het debuutalbum 4/3 was zowel zijn trio als kwartet te horen. Op zijn tweede album Mimicry is deze lijn voortgezet en heeft Hogenhuis zich met name gefocust op het componeren voor dit specifieke trio dat bestond uit hemzelf, Mark Schilders op drums en Thomas Rolff op contrabas.

Op het nieuwe album speelt Schilders niet samen met Rolff, maar met de Engelse bassist Phil Donkin. Voor dit album gaven ze op 20 maart alvast een teaser uit, bekijk deze hieronder:

Phil Donkin
Phil Donkin is een bassist met steeds meer bekendheid binnen de Europese jazzscene. Hij groeide op in een muzikale familie. Op 12 jarige leeftijd pakte hij de bas voor het eerst op en niet lang daarna begon hij te spelen in bands. Nadat hij afstudeerde aan de Guildhall School of Music and Drama in 2003, had Phil een carrière als een van de meest gevraagde bassisten in het Verenigd Koninkrijk.

Hij heeft al met verschillende grootheden gespeeld waaronder Dhafer Yousef, Nils Wogram, Kenny Wheeler, Evan Parker, Julian Arguelles, Tim Garland, Stan Sulzmann, Gwilym Simcock, John Abercrombie, Marc Copland, Bill Stewart, Kurt Rosenwinkel, Chris Speed en ga zo maar door.

Beluister hier het gehele album: