IM Wally Langdon

Brood-bassist overleden

Muzieknieuws 05-04-2019 10:02

Op 4 april van dit jaar is Walter 'Wally' Langdon overleden. Hij was onder meer bekend als bassist van Herman Brood's Wild Romance. Hij is te horen op bijvoorbeeld Modern Times Revive en Frisz & Sympatisz.


Foto: de Wild Romance met geheel links Langdon.

Walter Langdon werd op 27 april 1960 In Londen geboren en we kennen hem onder meer als een van de bassisten van Herman Brood. Na de successen eind jaren zeventig was het een tijdje rommelig in de Wild Romance. Hollestelle bleef altijd een trouwe kracht, maar er kwamen veel drummers en bassisten langs. Een er van was Wally Langdon: een bekende van David Hollestelle, omdat ze beide in Roberto Q. and the Boppers hadden gespeeld. Langdon speelde op meerdere albums mee en was daarmee een belangrijke kracht voor de Wild Romance.



Maar er was veel meer dan alleen Brood en later speelde Wally in onder meer De Raggende Manne, Flyin' Spiderz, Tambourine, De Stijle Wand, The Bob Colour, Urban Heroes en met Jacques Kloes. Ook speelde hij veel met Loïs Lane en hij is onder meer te horen op de hitsingles Break It Up en My Best Friend.



zoeken
zoeken