aanmelden
De Bassist #48 is uit!
Queen-special, 25 jaar Van Dik Hout en veel meer
Muzieknieuws 28-03-2019 10:14
Op vrijdag 29 maart verschijnt De Bassist 48, april - juni 2019. Op deze website lees je diverse extra artikelen bij het magazine. Via deze site kun je de editie los bestellen, zonder verzendkosten. Een abonnement kan natuurlijk ook! Wat er zoal instaat? Je leest het hieronder.
Dit weekeinde ligt de nieuwe De Bassist - #48 - in de winkels en misschien wel op jouw deurmat! Natuurlijk is het zonder verzendkosten te bestellen via deze website en we zijn digitaal te lezen op Readly NL, MagZine en Leeslounge. Dan hebben we nog scherpe abonnementsprijzen, maar eerst de inhoud!
 
In DB 48 vind je een special over John Deacon van Queen, met een speciale bijdrage van Joost van Haaren van Krezip, Ben Kribben over 25 jaar Van Dik Hout, Bill Banwell over het touren met Rag’n’Bone Man, Renée Overbeeke over spelen met STEAM en haar nieuwe baan bij Luminize en Jasja Offermans van Indian Askin over haar favoriete basplaat. Baselementen uit Alkmaar? Ze bestaan! We spraken met de man achter Apollo Pickups.

[De tekst gaat verder onder de foto]Sting & Geddy Lee 
We bekeken de P van Sting van dichtbij, we lazen het basboek van Geddy Lee van Rush en we hebben het belangrijkste nieuws van de NAMM nog eens op een rij gezet.
 
Dan zijn er workshops van Sanne en Barend, boeken door David, cd-tips van de redactie, een column van Kobus en een nieuwe workshop van sessiebassist Bas Nuiver.
 
Tests? Jahoor! We probeerden de vernieuwde Terror Bass van Orange Amplifiers, we bespeelden de medium scale Mezzo van Ibanez, een betaalbare Framus Corvette $$, de TH700 van Aguilar, een handige multitool van GrooveTech, een alles kapotmakend pedaal van Death by Audio, het wonder van BackBeat en de June 60 van TC Electronic.
 
Veel leesplezier!