aanmelden
Dave Ellefson 18 oktober voor Basstory in 013 Tilburg
Soloshow van Megadeth-bassist - en hij zoekt een gitarist en drummer!
Muzieknieuws 09-10-2018 20:36
Op donderdag 18 oktober komt Megadeth-bassist David Ellefson naar 013 in Tilburg met zijn soloprogramma Basstory: An Intimate Evening of Riffs and Repartee with David Ellefson. Hij combineert een solo-optreden met verhalen over zijn leven: van dieptepunten in naam van de rock n roll tot de absolute hoogtepunten in zijn carriere met Megadeth.

Voor de gelegenheid hebben we het uitgebreide interview dat Patrick Lamberts deed voor De Bassist in 2016 opgediept. Je kunt de pdf van het artikel downloaden: klik op de link bovenin de linkerkolom.

David Ellefson zelf zegt over zijn Basstory-show, waarmee hij momenteel langs clubs en scholen tourt: ‘Ik heb altijd veel clinics gegeven en heb in Australië een spoken word tour gedaan waarin ik mijn boek My Life With ‘Deth presenteerde. Dat vond ik heel leuk om te doen, om fans te ontmoeten en met ze kennis te maken op een intiem niveau. Dat heeft ertoe geleid dat ik nu Basstory doe. Ik laat niet alleen mijn favoriete bassriffs horen, maar vertel ook het verhaal erachter.’

Megadeth
Ellefson is een betrouwbare, amicale, no-nonsense figuur die riffs laat ronken en zijn bas door een muur van gitaren kan prikken. Zo laat David ‘Dave’ Ellefson, bassist en mede-oprichter van Megadeth, zich het beste omschrijven. Megadeth behoort samen met Metallica, Slayer en Anthrax tot de zogenoemde ‘Big Four’: de vier meest invloedrijke heavy metalbands ter wereld.

Gitarist en drummer gezocht
Tijdens Basstory wil Ellefson twee Megadeth-nummers spelen en daarvoor zoekt hij een drummer en gitarist die Symphony of Destruction en Peace Sells, But Who’s Buying? kunnen spelen en dat samen met hem de 18de oktober willen doen in 013.
Ken je een gitarist en/of drummer die dat willen en kunnen, vraag ze een video in te sturen, waaruit hun spel beoordeeld kan worden. Uit de video’s wordt een keus gemaakt wie de gelukkige is.
Gitaristen sturen de video of de link naar hun video naar info@gitarist.nl 
Drummers sturen de video of de link naar hun video naar info@slagwerkkrant.nl 
Inzenden kan tot en met a.s zondagavond 14 oktober. 

Basstory: An Intimate Evening of Riffs and Repartee with David Ellefson.
Locatie: 013, Tilburg
Datum: do 18 okt '18
Zaal open: 19:30u
Aanvang: 20:30u
Entree: € 27,60 (incl. €2,60 servicekosten)
Tickets online bestellen? Klik hier.